© 2009-2015 Ivan Rabak. All rights reserved.

Monday, March 7, 2011

taj zagreb grad

šta ja znam...
malo sam se nećko glede objave najdonje fotografije. valjda je već prošlo dovoljno vremena da bi to ikoga više smetalo. i sam sam zaboravio da imam taj slajd. htio sam prikazati dva lica zagreba grada kako ga ja imam zabilježenog na slajdu. s kraja 20. stoljeća.
dovoljno uvoda. možda bih sad i nešto napisao što bih kasnije obrisao...
valjda i nema 100m između lokacija obje fotografije.

čekao sam preko 8 mjeseci s objavom ovog posta. nikako da dođe pravo vrijeme između svih onih hajkova i veličina planinskih lanaca. sve do ovog časa.
mora da se radilo o nesrazmjeru veličina i nepremostivosti konteksta.

4 comments:

 1. A zaboravili smo tko je uslikao ovu drugu sliku?

  ReplyDelete
 2. došlo je u pitanje autorstvo donje slike. kako žene imaju bolje pamćenje od muških (naročito kad su u pravu) moram priznat da su moje autorske šanse svakim danom sve manje. dajem časnu pionirsku da ako ikad ostvarim prihod od "sporne" fotografije da ću isti rado podijeliti u još nedogovorenom omjeru. bojim se da su šanse veće da dobijem batine.... u međuvremenu idem zaboravit da se najverojatnije kitim tuđim perijem. a fotka je baš dobra, draga autorice. i ne mora bit moja.

  ReplyDelete
 3. cappiau, ako se ne varam... mislio sam da se to dogodilo malo istocnije... nisam ni mislio da si to ti sliko. Premda volis mrtvu prirodu, znam da mrzis pucnjavu...

  ReplyDelete
 4. konačno sam maknijo svoju lijenu guzicu i malo pronjuško po internetu te našao ovo što je valjda većini nominalno informiranih ljudi poznato. ja po običaju kasnim, ovaj put samo 10 godina. brzina mi nikad nije bila vrlina.
  http://www.aimpress.ch/dyn/trae/archive/data/200104/10416-001-trae-zag.htm

  http://www.thisislondon.co.uk/news/article-6333070-an-unlikely-mercenary.do

  kako se ovo odigralo s početka '01 moje autorstvo sporne fotografije prestaje bit upitno. nisam ju ja usliko. autorice, koliko je pola od ništa?

  ReplyDelete