© 2009-2015 Ivan Rabak. All rights reserved.

Friday, August 30, 2013

blesava sjećanja

sjaj nacionalnog parka mi osta zabilježen po cijeni ulaznica i - kao da taj iznos posjetiteljima nje bio dovoljno značajan - bačenom kovanom novcu. to je zadnja stvar koja ribama treba, makar bile i prikladno tašte.

talijanki vodič pojašnjava zabrinutim turistima zadnji sukob srba i hrvata tokom cijele 20-minutne vožnje dok se neki od nih vežu za brodić u strahu da se ne utope u mirnoj vodi plitkog jezera.
valjda od sve te ljepote kasnog popodneva zrcaljenog na bistro-zelenoj boji tihe vode klanje je strancima ipak najzanimljivije.
nadam se da je moj talijanski ipak lošiji od mog španjolskog.
i da im serbi e croati znači nešto ljepše.




kovanice blistaju na dnu plitvičkih jezera


2 comments:

  1. Kak se ovo ono zove? Vitraj? Ja, dobro je ispalo. Voda izgleda ladno. O politiki necu...

    ReplyDelete
  2. ma joj, moro sam prebacit s f/8 & 1/2 na nešt ekspozicijski brže radi zaleđivnja kasno-ljetne plitvičke vode pa se nisam mogo sjetit kako se to ono radi. odma sam se strašno iznerviro!
    dvojio sam se dal da napišem i to što sam već šturo napiso nevezano uz fotografiju...ali kao putopisni trenutak, taj kontrast situacije mi je snažno ostao u sjećanju. mislim da to i nisam moro stavljat na blog jer ne vjerujem da će mi ikad trebat takav podsjetnik - vožnju sam doživio kao prilično bizarnu.

    ReplyDelete